måndag, mars 03, 2008

alla har sars behöver hjälp!

fjärde dagen av feber och hosta och det enda jag kan konstatera är att hostmedicinen mollipect är fan det sämsta som någonsin funnits på denna jord. har ni tips på någon bra stark hostmedicin som är receptfri? slemlösande, antar jag.

6 kommentarer:

stina sa...

Näää. Den enda hostmedicin som funkar är Cocillana-Etyfin enligt min erfarenhet. Den är dock inte särskilt slemlösande. Annars rekommenderar jag en hutt whiskey eller liknande. Inte heller slemlösande dock. :P

Nässpray kan funka litegrann. Vidgar luftrören en aning.

/van hostare

stina sa...

och C-E är ju receptbelagd, glömde jag skriva.

stina sa...

Eller ja, jag har knaprat typ...bromhexin i tablettform några gånger och tyckt att det hjälpt lite. Värt att testa kanske?

Nu ska jag sluta spamma.

anna sa...

för allas intresse köpte jag bisolvon. den starka versionen. för att kvinnan på apoteket rekommenderade den. men seriöst, smaksatt med choklad och körsbär?! UÄCK!

anna sa...

alltså missförstå mig inte, jag gillar choklad. och körsbär! men inte i medicin. det smakar som kräks.

Anonym sa...

en sjuk grej: astmaspray funkar skitbra som slemlösare! tyvärr blir det lite motsatt effekt på hostfronten dock, vet inte varför. Men det är typ samma känsla som att använda nässpray faktiskt. (Jag har ventoline, vet inte hur det är med andra sorter). (och dom är ju receptbelagda, förstås). (men man kan ju alltid låna av någon astmatiker om man har en i sin närhet!) (sjukt många paranteser i den här kommentaren förresten).